Informace

 

Koncert Duchcovského pěveckého sboru

Se uskutečnil 14.9. v Seumeho kapli, fot z akce zde   23.9. v Bilce, foto z akce zde

Píseň v proměnách staletí

Koncert žáků hudebního oboru sál školy ve středu 11.10.2017 od 17.00 hod. Koncertem Vás bude provázet uč. Veronika Mikešová.

Exkurze k výrobcům klavírů

Dne 5.10.2017 jsme se Základní uměleckou školou Ivana Kawaciuka navštívili Klavíry Petrov a Třebechovický betlém v Hradci Králové. V Petrově jsme měli exkurzi po výrobním závodě a náš velmi milý průvodce nám povyprávěl o procesu výroby klavírů a pianin. Ukázal nám dílny, ve kterých se dělají kostry, litinové desky, klaviatury , řezby a lakované díly. Dokonce jsme viděli limitovanou řadu klavírů ANT. PETROV a klavíristky si mohly zahrát na nejdražší model. K pobavení všech byly stydlivé a k hraní jsme museli přemlouvat. Následně jsme v muzeu měli ukázku jedinečných modelů pianin, klavírů a harmonin i s troškou historie. Na závěr prohlídky nám ukázali samohrající piano – bar, na kterém nám zahráli Beatles. Jako dáreček jsme dostali nepovedená kladívka z výrobny.

V muzeu betlémů jsme si prohlédli sedmimetrový mechanický betlém od Josefa Probošta, Josefa Kapuciána a Josefa Frimla. K němu jsme měli puštěné povídání o jeho významu a inspiraci autorů. K tomu tam byla výstava skleněných a dřevěných betlémů. Výlet jsme si moc užili a děkujeme škole, že nám umožnila tuto exkurzi.

Kate Hellerová a Vítězslav Vojtěch Buchal

žáci hudebního oboru